Ст о. голови Моз Уляна Супрун розвіяла міф про неповноцінність раціону людей, які дотримуються вегетаріанського способу життя, і дала поради, як правильно переходити на рослинну їжу. Про це вона написала на своїй сторінці у соцмережі, інформує sutura.org.ua

“Належним чином спланований вегетаріанський раціон харчування є здоровим, збалансованим і в багатьох випадках корисним для профілактики багатьох захворювань. , дітям, підліткам, літнім людям, а також спортсменам”, – пише Супрун.

Також у повідомленні йдеться про те, що рослинна їжа визнається не тільки повноцінною, але і сприяє профілактиці та зменшення ризику появи багатьох хвороб. За даними ст. о. Голови МОЗ, дослідження показують, що вегетаріанці мають більш низькі ризики виникнення серцево-судинних захворювань, надмірної ваги, ожиріння і навіть деяких видів раку.

“Щоб бути корисною, рослинна дієта повинна дотримуватися тщательно і уважно. Саме здоровий рослинний раціон (овочі, фрукти, насіння), а також повноцінна заміна тваринного білка на рослинний (бобові, соєві продукти, орехи) сприяють зменшенню ризику появи багатьох захворювань. Якщо ж ви не їсте м’яса, проте компенсуєте це малопоживною їжею – чекати на якісь корисні ефекти для здоров’я марно”, – додала в.о. міністра охорони здоров’я.

При бажанні перейти на рослинну їжу Уляна Супрун радить використовувати обдуманий і важливий підхід.

“Починайте повільно і поступово прибирати м’ясо або інші продукти тваринного походження зі свого рацій.

Будьте реалістичними. Якщо не дуже любите фрукти чи овочі – це може стати проблемою. Обов’язково консультуйтеся із лікарем! Він допоможе вибрати кращу стратегію переходу на новий стиль життя”, – радить в.о. голови Моз.