Є солоне сало можна тільки молодим і здоровим людям, але в обмеженій кількості, після 40 років цей продукт може бути небезпечним, повідомили лікарі-дієтологи, інформує sutura.org.ua

Лишнє вживання солоного сала загрожує не лише набором лишніх кілограмів, а може стати серйозним фактором розвитку небезпечних захворювань. Норма сала на день зменшується пропорційно віку: абсолютно безпечно з’їдати 25 грамів продукту на день до 45 років, далі порція має стати меншою.

Після 40 років, коли, природно, з’являються вікові хвороби, зловживання салом та подібними продуктами прямо вестиме до прогресування хвороб, особливо це стосується діабетиків, людей з атеросклерозом та ожирінням, зазначили фахівці.

Людям із проблемами обміну речовин можна з’їдати не більше одного бутерброду із салом на тиждень або відмовитися від нього зовсім. Сало — це тваринний жир, і вживати його варто з обережністю, наголосили лікарі.