Лікарі кількох спеціальностей рекомендують пацієнтам, старшим за 50 років, включати до раціону багато кисломолочної продукції. Якщо йогурти, то натуральні, без цукру та барвників. Найкращими є сир і кисломолочний сир, інформує sutura.org.ua

Але неможливо за день ужити весь спектр кисломолочної продукції, тому виникає питання: чому віддати перевагу?

Дієтологи відповіли на це запитання.

У твердому, напівтвердому сирі більше кальцію та білку, ніж у кисломолочному сирі. Але він чинить відчутне навантаження на печінку та почки. При особливому дієтичному харчуванні наголос буде на кисломолочний сир. Але загалом літнім людям добре б включити до свого раціону м’які та розсільні сири — проміжний варіант. У таких сирах багато кальцію та білка, але в них набагато менше жиру та солі, навантаження на печінку та почки буде меншим, ніж від твердих видів сиру.

Вони мають невисоку жирність, 15-20%, тоді як у звичайних сирах жиру міститься приблизно 45-50%, впевнено аргументували лікарі.

Нагадаємо, що стаття має інформаційний характер, слід проконсультуватися зі спеціалістом.