ТЕЛЕГРАФ
Важливо і корисно знати. У лютому 2010 року влада скасувала обов’язкову сертифікацію продуктів харчування під приводом її марності. Нині процес збільшення частки шкідливих продуктів досяг апогею. У статті показані всі продукти, які категорично не можна вживати, вони небезпечні для здоров’я!
Глутамат натрію E-326
Не можна їсти продукти з добавкою Е-326 (глутамат натрію). Берете упаковку товару у магазині і читаєте. Якщо вказівок глутамат натрію, не купуєте її зовсім. Глутамат натрію є підсилювачем смаку. Зараз його додають навіть у найнесподіваніші продукти, щоби «підсадити» на них населення. Будьте уважні!
Цукрозамінники
Усі замінники цукру володіють сильним жовчогінним ефектом. У людей із захворюваннями жовчовивідних шляхів, замінники цукру можуть загострити перебіг хвороби. А в газованих напитках замінник цукру взагалі мало хто сприймає серйозно і даремно за воду з нулем калорій розплачується передміхурова залоза.
Ацесульфам – Е950.
Він же Sweet One. У 1974 році в США визнаний медиками повільно діючим ядом і речовиною, здатною прискорити розвиток злоякісних опухолей.
Аспартам – Е951.
Комерційні назви: світлі, сластілін, сукразід, Нутрісвіт. У 1985 році виявлено хімічну нестабільність аспартаму: при температурі близько 30 градусів цельсія в газованій воді він розкладався на формальдегід (канцероген класу А), метанол і фенілаланін.
Цикламат – Е952 (цюклі).
З 1969 року заборон у США, Франції, Великій Британії та ще низці країн через підозри, що цей підсолоджувач провокує ниркову недостатність. У країнах колишнього СРСР найпоширеніший за низьку ціну.
Ксіліт – Е967.
Сорбіт – Е420. У великих дозах (більше 30 грамів за один прийом) викликає розлад шлунка.
Транс-жири.
Транс-жири – це специфічний вид ненасичених жирів, здобутих штучним шляхом. Рідкі рослинні олії в результаті процесу гідрогенізації перетворюються на тверді рослинні жири – маргарини, кулінарні жири.
Гідрогенізовані жири мають викривлену молекулярну структуру, нехарактерну для природних сполук. Вбудовуючись у клітини нашого організму, транс-жири порушують клітинний метаболізм. Гідрогенізовані жири перешкоджають повноцінному живленню клітин та сприяють накопиченню токсинів, що є причиною захворювань.
Олію 72,5% не можна їсти в жодному разі. Це транс-жир – рослинна олія низького сорту розбита водородом.
Олія менше 82,5% не буває. Якщо не вийде знайти таку олію, то краще їжте рослинну. Краще з’їжте дві ложки натуральної олії, ніж цілу пачку або кілограм транс-жирів.
Вживання продуктів, що містять транс-жири, знижує здатність організму до протистояння стресам, збільшує ризик виникнення депресії. Продукти харчування, що містять транс-жири:
* Маргарин;
* М’які олії, мікси вершкових і рослинних олій;
* Рафінована рослинна олія;
* Майонез;
* Кетчуп;
* продукція фаст-фуду – картопля-фрі і т.д., для приготування якої використовувалися гідрогенізовані жири;
* кондитерські вироби – торти, тістечка, печиво, крекери тощо, для виготовлення яких використовувався кулінарний жир;
* Снеки – чіпсі, попкорн і т.д.
* Заморожені напівфабрикати.
Малосольна оселедець у пластикових упаковках.
Малосольна оселедець зберігається тільки в маслі. Ні в якому оцті, вині він не зберігається. Якщо оселедець без олії, значить у нього доданий уротропін. У всьому світі уротропін визнаний дуже небезпечною добавкою та заборонами (утворюється при взаємодії аміаку з формальдегідом).
ікра малосольна
Принцип той самий. Ікра довго не зберігається. Тільки у замороженому вигляді або сильносолона. Якщо продається слабосолона, значить, у неї додавання, або уротропін, або лимонна кислота. Може бути додане щось інше, але на виході все одно виходить формальдегід.
Завідомо генно-інженерні продукти
* Крабові палички. (Крабова есенція, змішана з соєю, всупереч назва, крабові палички взагалі не містять м’яса крабів, а з 1993 року виробники були юридично зобов’язані маркувати їх «крабові палички ароматизовані».).
* Какао.
* Арахіс. Імплантується ген петунії. Страшно отруйна речовина. І насекомі арахіс не їдять.
* Імпортна картопля.
* Зелений горошок (консервувань).
* Кукурудза (консервована).
* Кукурудзяні палички та пластівці з сахаром.
Якщо купуєте кукурудзяні пластівці, палички, вони мають бути тільки не солодкі. Тому що сахар не використовують у виробництві. Сахар горить за температури 140 градусів. Тому використовують цукрозамінники, у разі – цикломат.
Каші та крупи з ароматизаторами та барвниками ідентичними натуральним. Це хімічні речовини, що мають запах – присмак груші, клубниці, банана тощо. Нічого натурального тут немає.
Льодяники. барбарис
Зараз використовується така сильна хімічна есенція, що якщо ви злегка намочену цукерочку залишите на скатертині, вона проїсть скатертину наскрізь, разом з лаком.
Будьте здорові!
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!