Томатний сік зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань
Японські вчені Токійського медичного та стоматологічного університету вирішили дослідити вплив томатного соку на організм.
Вони створили групу з 297 жінок та 184 чоловіки, яка протягом одного року вживала томатний сік у необмежених кількостях.
“Наскільки нам відомо, наша робота є першим дослідженням, що вивчає вплив вживання томатів або томатних продуктів на ризик розвитку серцево-судинних захворювань протягом року та у широкому віковому діапазоні”, – стверджують вчені.
Підсумкові результати експерименту показали, що у 94 випробовуваних із гіпертонією знизився кров’яний тиск, а у 125 учасників зменшився рівень поганого холестерину. Вчені дійшли висновку, що вживання томатного соку позитивно позначається на сердечно-судинній системі людини.
Джерело
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!