Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
ТОП-10 продуктів, які не можна давати дітям до трьох років
Що не можна давати маленьким дітям
Очевидно, що картопляні чіпси, газована вода та їжа з фаст-фуду – це не найкраще харчування для дитини, але що ще таїть у собі опасність для малюка.
Здоба
Здобне тісто і вироби на його основі не можна давати дитині, яка не досягла трьох років. Така їжа перевантажує ще слабку і не до кінця сформовану підшлункову залозу. Крім цього, більшість магазинної продукції, що містить хімічні добавки, що також може нашкодити здоров’ю.
Шоколад
Какао – дуже сильний аллерген, тому давати дитині шоколад та вироби на основі какао не рекомендується. Конфети та інші солодощі можуть стати причиною розвитку складної форми алергії у дитини.
Морозиво
Перед тим, як запропонувати дитині морожене, необхідно ознайомся з його складом. Якщо у морозиві є рослинні жири, штучні ароматизатори, емульгатори, загустники та стабілізатори, то воно автоматично потрапляє до списку заборонених продуктів для дитини.
Сірки у шоколадній глазурі
Ці продукти теж не відрізняються особливою користю. У складі сирків багато цукру, жирів і різних добавок, тому їх склад потрібно вивчати не менш ретельно на складі мороженого.
М’ясні та рибні бульйони
Навіть півторарічному малюкові пропонувати страви, приготовані на м’ясних та рибних бульйонах, ще не можна. Під час їх приготування рідина насичується екстрактивними речовинами, подразнюють шлунково-кишковий тракт дитини. Найкраще готувати супи на овощних бульйонах, а відварені м’ясо та рибу подавати до страв окремо.
Молочна ковбаса та сосиски
Якісні сосиски та молочна ковбаса – не табу, але є ці продукти можна не частіше ніж раз на тиждень. У них міститься багато добавок та солі, а вісь міститься натуральне м’ясо – питання відкрите.
Морепродукти
Морепродукти – сильний аллерген, до того ж вони погано засвоюються. Якщо це заморожений напівфабрикат, немає жодної гарантії того, що морепродукти були вирощені, зібрані та заморожені з дотриманням усіх нормових інструкцій та не містять важких металів і хімікатів.
Червона ікра (і інші види засолення ікри)
В ікрі міститься багато витаминів Е і D, але з введенням цього продукту в меню дитини краще не поспішати, тому що в ній багато солі. Крім цього, для кращого збереження до неї додають емульгатори, які часто стають причиною розладів роботи кишечника.
Овочеві соління
Багато дітей люблять засолені огірки чи помідори, але з ними потрібно бути обережними, тому що надлишок солі та спецій може стати причиною виникнення проблем із почками.
Грибі
Дієтологи рекомендують знайомити дитину з грибами не раніше ніж сім років. Гриби – важкий для перетравлення продукт, до того ж, вони нерідко стають причиною сильного отруєння (а в деяких випадках можуть призвести до смерті).
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!