Три причини, чому вживання марципану може нашкодити вашому здоров’ю

Головна / unsorted / Три причини, чому вживання марципану може нашкодити вашому здоров’ю

Виявляється, марципан — це не лише смачно, а й шкідливо. І навіть небезпечно для здоров’я! Такий висновок зробила хімік Катрін Харкап із Великобританії після серії досліджень. А одна з найпопулярніших британських газет — The Guardian — навіть опублікувала результати цих досліджень із коментарями самої Катрін.

Марципан – популярний інгредієнт булочок і десертів, які миллиони ласунів вживають регулярно та з задоволенням. І ось по їх смакових уподобаннях нанесено жорстокого удару. Причина побоювань криється у кількох факторах.

По-перше, до складу марципану входити сироп із цукру та ядра мигдалю, подрібнені до стану порошку. У мигдалі ж міститься амігдалін — у шлунку він перетворюється на ціаністий водород, у яд, що потрапляє в дах і шкодить організму. Звичайно, все праворуч у дозуванні. Але приємного все одно мало. Найнебезпечніший гіркий миндаль — у ньому більше амігдаліну. Знизити ризик можна, якщо замінити гіркий миндаль сладким аналогом.

По-друге, як альтернатива миндалю часто використовують арахіс. А це знаменитий аллерген, який може викликати небезпечні наслідки у людей із непереносимістю такого інгредієнта. Втім, миндаль теж може викликати алергічну реакцію.

По-третє, калорійність марципану зашкалює — у 100 г міститься майже 500 кілокалорій, величезна кількість вуглеводів і жирів. Бомба для тих, хто намагається дотримуватися здорового раціону!

Втім, небезпечною для життя кількістю вчені вважають 30-35 кілограмів марципану. Сумнівно, що комусь вдасться з’їсти стільки ласощів, навіть дуже смачних. Дієтологи більш суворі у застереженнях: щоденна норма мигдалю, в якому б вигляді він не вживався, не повинна перевищувати однієї горсти. Так що краще з’їсти менше, але без ризику для здоров’я.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!