Вчені проаналізували 185 дослідних робіт на тему впливу риб’ячого жиру на здоров’я людини.
Спеціалісти взяли за основу те, що шкідливі продукти порушують нейрогенез — процес формування нових нервних клітин. Виявилося раціон, багатий омега-3 жирними кислотами може впоратися з цим, стимулюючи зону мозку, що контролює прийом їжі, навчання та пам’ять.

Фахівці встановили, що риб’ячий жир не впливає безпосередньо на нейрогенез. Натомість він не дає цукру та жиру гальмувати систему контролю прийому їжі. Риб’ячий жир імітує ефект низькокалорійних дієт. Вчені настійно рекомендують включити його до раціону, щоб поліпшити загальний стан здоров’я.

Експерти нагадали, що на вагу тіла впливають багато факторів, у тому числі і раціон. Надмірне споживання цукру та насичених жирів загрожує не лише набором ваги, але порушеннями у метаболізмі та розумової роботи. Дані зміни також видно у структурі мозку. Зокрема, вони відображаються на нейрогенезі. Таким чином, існує зв’язок ожиріння та нейродегенеративних розладів.