Серед сезонних овочів літа, одним із кращих борців із підвищеним холестерином і лишньою вагою є баклажан, констатують експерти в галузі харчування, інформує sutura.org.ua

Баклажан це ідеальний літній овоч для покращення роботи організму, зміцнення імунітету та підтримки стрункої фігури. За словами спеціалістів, шкірка баклажанів наповнена речовинами-антоціанами, включаючи насунін, що діє як потужний антиоксидант, що покращує захист організму від процесів, що ведуть до розвитку раку.

“Захищає організм від окисного стресу, пошкодження клітин та ослаблення захисних механізмів”.

Також протиопухлинними та протиірусними та протимікробними властивостями володіє інший компонент цього овочів — хлорогенова кислота.

Серед інших корисних речовин баклажана можна виділити мінерали, які благотворно впливають на стан судинної системи і серця (в тому числі, це калій, кальцій, магній). Враховуючи, що вони містяться в овочі разом з клітковиною, баклажан можна сміливо вважати ідеальним продуктом для зниження високого холестерину.

“Для людей із серцево-судинними захворюваннями, із цукровим діабетом та з підвищеним рівнем холестерину баклажані є рекомендованим продуктом у лікувальному раціоні”.

Медики також радять готувати баклажани, уникаючи їх обсмажування в олії. Крім цього експерти попереджають, що деяким людям є овоч протипоказань. Хто входити до цієї групи ризику:

  • Люди з проблемними почками.
  • Люди з хронічними хворобами шлунково-кишкового тракту (гастрит, язва шлунка, жовчнокам’яна хвороба).
  • Алергіки.