Ці 10 продуктів варто прибрати зі свого раціону, щоб не нашкодити здоров’ю

Головна / unsorted / Ці 10 продуктів варто прибрати зі свого раціону, щоб не нашкодити здоров’ю

Неможливо всю життя дотримуватися правил здорового харчування: хоча б іноді кожного з нас тягне на заборонені продукти. Крім того, лікарі та дієтологи стверджують, що іноді пригощатися чимось не дуже корисним, але смачним не лише не вредно, а й бажано і для здоров’я, і ​​навіть для фігури. Але є деякі продукти, від яких варто триматися подалі — вони можуть бути по-справжньому небезпечними для нашого здоров’я.

Рослинні олії

Досі ще змастіть на соняшниковій або ріпаковій олії і впевнені, що це корисніше, ніж на олії? Дослідження, проведене у 2017 році, підтвердило прямий зв’язок між регулярним вживанням олії з високим вмістом жирної кислоти омеги-6 (соняшникова та рапсова олія у списку) та підвищеним ризиком розвитку хвороби Альцгеймера. Їжте оливкову олію, а для гарячих страв краще використовуйте тваринні жири.

Тунець

Тунець та риба-меч — чемпіони серед риб за вмістом ртуті. Цей елемент здатний накопичуватися в організмі людини, а його підвищені дози небезпечні для здоров’я мозку. Так, дослідники з Університету Південної Флориди (США) з’ясували, що у людей з високим вмістом ртуті в крові, когнітивні функції мозку нижчі на 5 %. Стривайте, це багато!

Транс-жири

Якби проводився конкурс на звання найшкідливішого продукту, транс-жири виграли б його з легкістю та отримали гран-прі. Майже всі системи нашого тіла страждають, коли ми їмо продукти з високим вмістом транс-жирів — і мозок не є винятком. Ризик розвитку хвороби Альцгеймера підвищується, коли ми їмо щось жирне та шкідливе — пам’ятайте про це.

Попкорн

Найнебезпечнішим для вашого здоров’я може виявитися попкорн, який приготований у мікрохвильовій печі: річ у тім, що під час його приготування часто використовують синтетичні олії, пари яких містять небезпечну сполуку діацит, яка підвищує ризик розвитку раку легенів. Саме діацит дає попкорну його соблазнливий аромат — і, на жаль, робить цей продукт надто небезпечним.

М’ясо на вугіллі

Висока температура, яка потрібна для приготування стейків, шашлику або інших страв з використанням грилю, викликає появу гетероциклічних ароматичних амінів та поліциклічних ароматичних вуглеводнів — канцерогенів, які ставлять під загрозу ваше здоров’я. Втім, це не означає, що вам потрібно відмовитися від шашлику назавжди — але хоча б не їжте ті його частини, які стали темнішими під час приготування.

Штучні підсолоджувачі

Будь-які замінники цукру та підсолоджувачі варто викинути прямо зараз — і надалі шанобливо стежити, щоб ця палиця більше не перетнула поріг вашого будинку. Вони руйнують наш обмін речовин, вони підвищують ризик розвитку сердечного нападу, нарешті, деякі з них є справді канцерогенними. Втім, є ще одна проблема: надмірне вживання звичайного цукру теж може призвести до прискореного розмноження ракових клітин. Тому слід навчитися їсти менше сладкого.

Мюслі

Гадаєте, це корисний завтрак? Ні, це калорійна бомба, яка містить майже третину добової норми калорій: у стандартній порції від 200 до 300 калорій, від 12 до 16 грамів цукру, від 3 до 15 грамів жиру і приблизно 40 грамів вуглеводів. А оскільки зазвичай до мюслі додають йогурт чи солодкі фрукти, сміливо додавайте ще близько 300 калорій — і ось, ви лише поснідали, а 600 калорій уже всередині.

Дієтичні напитки

Солодка газована вода і соки (навіть свіжовичавлені) небезпечні для серця, оскільки є розчином цукру, але ще гіршими є так звані дієтичні напої, у яких сахар замінений на його імітатори. Регулярне вживання “нульових” напоїв істотно підвищує ризик розвитку хвороб серця, а ще – ризик розвитку раку та деменції.

Рослинне молоко

Якщо у вас немає непереносимості лактози, вам не варто повністю відмовлятися від тваринного молока і замінювати його на рослинні аналоги: вівсяне, мигдальне, рисове, кокосове чи соєве. По-перше, ці напої сильно поступаються коров’ячому або козячому молоку за вмістом корисних жирів, кальцію і витамину D. раку товстої кишки.

Знежирені заправки для салату

Немає нічого кращого для заправки салату ніж натуральний йогурт або рослинна олія. Готові заправки для салату зазвичай перенасичені силлю та сахаром, а знежирені — особливо. Нарешті ми підвищуємо ризик розвитку гіпертонії та діабету, думаючи, що піклуємося про своє здоров’я.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!