Сахарозамінник Аспартам

Якщо ви ніколи раніше не чули цього назви, це ще не означає, що вам нема чого боятися. Аспартам — один з найпоширеніших цукрозамінників, який активно використовують у виробництві дієтичних продуктів — низькокалорійних йогуртів, десертів, газованих напоїв з маркуванням sugar free, жувальної гумки, сиропів від кашлю і навіть деяких полівітамінах. Він дуже сладкий і практично не містить калорій, тому його так люблять виробники для схуднення. Проте, аспартам може нанести організму куди більшого шкоди, ніж кілька лишніх кілограмів. Мовлення підвищує рівень фенілаланіну та аспаргінової кислоти — сполук, які можуть пригнічувати нейромедіатори, дофамін, норепінефрин та серотонін — головні регулятори нейрофізіологічної активності, інформує sutura.org.ua

Продукти з білої муки

При виробництві білої муки видаляються багаті на корисні поживні речовини висівки та зародки, які містять харчові волокна, витамини групи В, залізо, магній та витамин Е. Залишається тільки крахмалистий ендосперм, який продовжує термін зберігання зерна. Оброблена мука має значно вищий глікемічний індекс, тобто швидко підвищує рівень цукру в крові, через що погіршується робота мозку і зростає ризик розвитку недоумства і хвороби Альцгеймера.

Змажена їжа

Звичайно, від фастфуду та інших змажених у маслі продуктів ми і так часто відмовляємося, щоб не набрати кілограми, проте якщо від лишньої ваги вас можуть спасти пара лишніх годин, проведених у спортзалі, то з тими втратами, які жарена їжа завдає мозку, спорт, на жаль, не впорається. Регулярне вживання змажених продуктів може призвести до підвищення рівня холестерину в крові та серйозних проблем із серцем та сосудами, а здоров’я сосудів безпосередньо пов’язане зі здоров’ям мозку.

Продукти з низьким вмістом клітковини

Хоча продукти з низьким вмістом клітковини можуть бути не такі шкідливі для мозку, як перераховані вище, вони все одно стануть не самим здоровим вибором. Багата клітковиною їжі замедлює засвоєння їжі, яку ви їсте, що призводить до зниження інсулінової реакції організму, що знижує окислювальний стрес і ризик розвитку діабету та хронічних захворювань серця та мозку.