Багато літніх продуктів багаті витаминами, мінералами і клітковиною, які допомагають знижувати кров’яний тиск і підтримувати здоров’я серця. Дієтологи виділили фрукти та овочі, які особливо корисні у літній період, інформує sutura.org.ua

Лікарі зазначають, що різноманітне споживання фруктів та овочів максимізує їх позитивний вплив на здоров’я серця, що забезпечує організм комплексом антиоксидантів. У літній сезон ці продукти зазвичай свіжіші, містять більше питних речовин і коштують дешевше.

  • Помідори багаті на калій та витамин С, корисні для серця. Також вони містять фолієву кислоту, яка допомагає регулювати рівень гомоцистеїну в крові, амінокислоти, пов’язаної з ризиком серцево-судинних захворювань. Більше того, дослідження засвідчили, що лікопін, антиоксидант, що міститься в томатах, знижує ризик інсульту та серцевих захворювань.
  • Персики багаті на калій, витамином С і клітковиною. Ці поживні речовини допомагають покращувати рівень холестерину, знижувати кров’яний тиск та захищати від серцевих захворювань.
  • Абрикоси містять антиоксиданти, які допомагають захищати від ішемічної хвороби серця.
  • Кавун містить калій, клітковину і лікопін, той самий антиоксидант, що і в помідорах. Дослідження пов’язують лікопін із покращенням контролю артеріального тиску та профілактикою серцево-судинних захворювань. Інші дослідження показують, що L-цитрулін, амінокислота, що міститься в кавуні, може знижувати кров’яний тиск та жорсткість артерій.
  • Цукіні є хорошим джерелом калію, важливого мінералу для регулювання артеріального тиску та зниження ризику інсульту та серцевих захворювань.