Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Ці інгредієнти нещадно руйнують мозок… але багато хто з нас вживає їх щодня!
Ці інгредієнти нещадно руйнують мозок… Але багато хто з нас вживають їх щодня! ,Передає sutura.org.ua
У наші дні так багато токсичних інгредієнтів, які турбують кишечник, погіршують роботу печінки та ушкоджують мозок. Що ми можемо зробити, щоб уникнути їх вживання і захистити себе? Нижче представлений список з 5 інгредієнтів, які відруюють мозок і яких слід уникати будь-якої ціни.
1. Клейковина.
Клейковина – це білок, знайдений у кумуті, піку, пшениці, жита та ячмені. Вона липка і має тенденцію зв’язуватися з невеликою стінкою кишечника, викликаючи порушення травлення та імунної системи, такі як целіакію. Крім того, існує також нецелюлярна чутливість до глютену, що є ключовим фактором для запальних захворювань нервної системи та головного мозку.
Було науково доведено, що існує сильна зв’язок між чутливістю клейковини та порушеннями, що впливають на мозок, спинний мозок та периферичні нерви. Цей інгредієнт пов’язаний з психічними розладами, деменцією, когнітивними порушеннями та багатьма іншими.
2. Штучні підсолоджувачі.
Аспартам, сукралоза, сахарин та всі типи штучних підсолоджувачів популярні завдяки рекламі з нульовою калорійністю. Однак виявляється, що ці підсолоджувачі токсичні та шкідливі для мозку. Наприклад, аспартам, який є комбінацією багатьох хімічних речовин, включаючи метанол, фенілаланін та аспарагінову кислоту, продукує мозкову пухлину при її руйнуванні.
Споживання аспартаму викликає різні симптоми, включаючи головний біль, невиразну мову, депресію та тривоги. Він міститься в жувальних резинках, підсолоджувачах, ароматизованій воді, пластівцях, соді, йогурті, соусах для приготування їжі та інших продуктах без цукру.
3. Глутамат натрію,
Мононатрій глутамат, являє собою концентровану форму солі, яка додається до харчових продуктів для покращення смаку. Він фактично обманює смакові рецептори та мозок, думаючи, що їжа смачна, але також стимулює вироблення надлишкового дофаміну, лікарського препарату. Будучи ексітотоксином, цей компонент пов’язаний із пошкодженням головного мозку та іншими неврологічними захворюваннями, такими як вовчак, деменція, хвороба Паркінсона, хвороба Альцгеймера тощо.
Його зазвичай можна знайти в консервованих супах та овощах, соусі з барбекю, кубики бульйону та інших оброблених харчових продуктах.
4. Рафінований цукор.
Рафінований сахар є найпопулярнішим і найнебезпечнішим інгредієнтом у нашій їжі. Регулярне споживання цукру пов’язане з багатьма проблемами зі здоров’ям, які негативно впливають на мозок.
Проблема з рафінованим сахаром полягає в тому, що він пригнічує нейротрофічний фактор головного мозку, гормон росту, який має першорядне значення для мозку. Морозотропні фактори мозку запускає нові відносини між нейронами головного мозку, які є важливими для функції пам’яті. Було науково доведено, що низькі рівні нейротрофічних факторів головного мозку у людей, що страждають на шизофренію та депресію в поєднанні зі споживанням цукру, можуть погіршити ці стани.
На додаток до цього, очищений сахар збільшує запалення, порушуючи імунну та травну систему. Хронічне запалення збільшує ризик шизофренії та депресії. Як депресивні люди, так і ті, хто хоче покращити свій психічний настрій та ясність, повинні усунути рафінований цукор зі свого раціону.
5. Фторід.
Мабуть, рішення про додавання фториду в громадську питну воду є одним із найнебезпечніших наслідків для нашого мозку, а також для загального стану здоров’я.
Як повідомляє фторид пов’язаний з більш низьким рівнем IQ. Крім того, інші дослідження показують, що він пов’язаний із зміненою нейро поведінковою функцією, пошкодженням мозку плода та погіршенням пам’яті.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!