Ці харчові звички допомагають уникнути запору
Харчові звички, які допомагають уникнути запори, пов’язані зі споживанням продуктів, що збільшують обсяг стільця та стимулюють перистальтику кишечника.
Пити воду. За словами фахівців, це перший крок до вирішення проблеми запорів. Вони рекомендують розпочинати свій день зі склянки теплої води та споживати рідину протягом доби. Хороша гідратація позитивно впливає на роботу кишечника, робить його рухи більш плавними та частішими.
Вживати сир та інші продукти з пробіотиками. Такі продукти містять корисні бактерії, що покращують функціонування кишечника. Споживання двох-трьох порцій на день сприяє оздоровленню кишкового мікробіома.
Їсти недостиглі банані. Вони містять велику кількість клітковини, що впливає на консистенцію стільця і сприяє його просуванню кишковим трактом.
Додавати до страв чорнослив. Цей фрукт відомий своїм високим вмістом клітковини та природним проносним дією. Його додавання у різноманітні страви домашньої кухні – одна з корисних звичок для профілактики застійних процесів у кишечнику.
З’їдати яблуко на день. Експерти рекомендують їсти яблука не очищеними від шкірки – така звичка теж допомагає уникати проблем із запором. Яблучна шкірка містить багато пектину, який ферментується кишковими бактериями разом з утворенням коротколанцюгових жирних кислот. Завдяки їх дії стілець пом’якшується, скорочується час його проходження через кишечник.
Приймати молоко з олією. Прийом чашки теплого молока з розчиненими в ньому однією-двома чайними ложками топленого масла перед сном є ще одним ефективним засобом профілактики запору.
Джерело arguments.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!