У літньому віці мозок людини особливо вразливий перед віковими процесами. Але до цього можна підготуватися, якщо додати в раціон більше цих продуктів, інформує sutura.org.ua

Жирна риба

Лосось, форель та сардині багаті на жирні кислоти Омега-3, які необхідні для навчання та пам’яті. Дослідження також показують, що цей різновид жиру замедлює вікове зниження когнітивних здібностей і навіть запобігає старче здивування.

Кава

Цей напій містить кофеїн та антиоксиданти, які чинять позитивний вплив на мозок. Кофеїн підсилює концентрацію, підвищує настрій та рівень енергії. За рахунок високого вмісту антиоксидантів у каві можна отримати певний захист від неврологічних захворювань на зразок хвороби Паркінсона.

Чорниця

Ці та інші ягоди з яскравим окрасом багаті на антоціані — різновид рослинних сполук, що володіють властивостями антиоксидантів і борються із запаленнями. Насичена антиоксидантами та антоціанами дієта зменшує ризик розвитку вікових нейродегенеративних захворювань на зразок хвороби Альцгеймера.

Броколі

Овоч багатий на потужні антиоксидантні та протизапальні сполуки, включаючи витамин К, який допомагає захищати мозок від пошкоджень. Більш високе споживання витамину К покращує пам’ять у літніх людей.

Гарбузове насіння.

Це відмінний джерело антиоксидантів, магнію, залізу, цинку та міді, які є важливими для здоров’я. Дефіцит цих поживних речовин пов’язаний з багатьма неврологічними розладами.

Темний шоколад

Це чудовий джерело стимуляторів мозку, включаючи флавоноїди, кофеїн та антиоксиданти. Флавоноїди допомагають зміцнити пам’ять і зменшити вікове зниження когнітивних властивостей. Шоколад також підвищує настрій.