Такі висновки зроблені вченими зі Стокгольмського університету, що відповідає результатам деяких інших наукових робіт.

При попаданні в організм мармелад здатний демонструвати абсорбуючі властивості, запускаючи процес виведення з організму деяких шкідливих елементів, зокрема важких металів, холестерину, анаболіків та інших потенційно токсичних загроз. Мармелад, а також желе та варення можуть похвалитися наявністю пектину, що і дозволяє зазначеним сладостям виступати в якості ефективних очищувачів організму. У складі мармеладу, крім іншого, є желатин, здатний покращувати стан волосся та шкіри, зміцнюючи й хрящову тканину, інформує sutura.org.ua

Щоб зміцнити здоров’я, фахівці рекомендують споживати не більше 2 грамів пектину протягом дня. Таку дозу здатні забезпечити лише 50 грамів мармеладу. Однак перевищувати зазначену норму не варто, а також важливо приймати тільки якісний продукт із мінімальною кількістю домішок.