Як тільки зима здає свої повноваження весни, люди накидаються на достаток свіжих овочів, фруктів та зелені, не згадуючи, що більшість з них збагачена не витаминами, а пестицидами.

Про шкоду пестицидів медики вже втомилися повторювати. Пестициди наносять непоправної шкоди здоров’ю, викликаючи кишечне отруєння. Симптомами передозування пестицидами є: тошнота, блювання, гіпотонія, напад ішемії і так далі. Найстрашніша шкода продуктів, у складі яких є пестициди, наносять вагітним і годуючим жінкам, а також дітям. У медицині були зафіксовані випадки, коли пестициди негативно вплинули на плід в утробі матері, внаслідок чого він помирав.

Ці продукти слід їсти з особливою обережністю, причому не тільки навесні, але і протягом усього року:

Полуниця
Шпинат
Нектарін
Яблука
Персики
Груші
Вишні
Виноград
Селера
Томаті
Сладкий перець
Картопля
Огірки
Кучерява капуста
Гострий перець
Чорниця
Кавун

Від деякої кількості пестицидів все-таки можна позбутися. Експерти стверджують, що замочування в очищеній воді свіжих овочів, фруктів та зелені хоч на трохи звільняє їх від пестицидів та нітратів. А ось під час варення цих продуктів всі токсичні речовини потрапляють у воду, тому медики рекомендують готувати їх на пару або ж після закипання зливати воду і заливати в нову ємність, щоб основна частина пестицидів утилізована.

Є такі продукти, які практично не піддаються обробці ядом. Їх після ретельного миття під проточною водою можна їсти без будь-яких побоювань за своє здоров’я. Це: ананас, білокачанна та цвітна капуста, авокадо, лук, чеснок, спаржа, грейпфрут, баклажані, ківі, манго, солодка картопля та кукурудза.

Медики рекомендують трохи почекати та купувати тільки сезонні овочі, фрукти та зелень, коли вони без спеціального підживлення виростають на грядці. Таким чином можна не турбуватися про своє здоров’я та не боятися пестицидів.