Чекайте, всі ми любимо поїсти і чим смачніше їжа, тим, природно, краще, передає sutura.org.ua Але певно мало хто знає, що від правильності поєднання продуктів у страві залежить і її смак, який може бути зіпсований через те, що інгредієнти один одному зовсім не підходять. Щоб у вашому животі був мир і спокій, а настрій не псував тяжкість у шлунку, візьміть на озброєння ці 20 поєднань продуктів, які є ідеальною парою.

Помідори + оливкова олія

Готуєте салат із помідорів? Обов’язково додайте до списку інгредієнтів оливкове масло. У томатах у великих кількостях міститься антиоксидант лікопін. Він відповідає не лише за червоний пігмент улюбленого овоча, але й знижує ризик виникнення та розвитку онкології. Найкраще лікопін засвоюється при розчиненні у жирах. Для цих цілей найкраще використовувати саме оливкова олія.

Лосось + капуста

Найкращий гарнір до червоної рибі — це листова капуста. Білокачанна, червона, пекінська, кейл – вибирайте будь-яку. У лососеві міститься велика кількість кальцію, який сприяє кращому засвоєнню витамину D. За щасливою випадковістю капуста багата саме на цей витамин, у якому миллиарди людей по всій земній кулі відчувають нестачу. Вийде чудовий гастрономічний дме.

Яблука + гіркий шоколад

Є такі солодощі, які можна вживати без найменших докорів сумління. Наприклад, яблука у гіркому шоколаді. У яблуках міститься кверцетин, а у гіркому шоколаді — катехіні. Разом ці речовини зміцнюють стінки сосудів, підвищують їх еластичність і перешкоджають утворенню тромбів. Здоров’я серцево-судинної системи — поважна причина з’їсти лишній десерт.

Капуста кейл + миндаль

Поживні салати абсолютно завжди стануть чудовим варіантом перекушування. А якщо інгредієнти підібрані грамотно, то така страва ще й відрізняється особливою користю. Поєднуйте капусту кейл з мигдалем. У капусті кейл міститься величезна кількість мікронутрієнтів. Продукт цілком самодостатній, але всі ці корисні речовини набагато краще засвоюватися разом із жирами, яких так багато у мигдалі.

Лосось + чеснок

Ще один ідеальний компаньйон для лосося – чеснок. Останній є справжнім природним антибіотиком. У його складі присутні понад 150 біологічно активних речовин. Вони вдало доповнюють лосось. Канадські вчені довели, що ця пара продуктів зміцнює серцево-судинну систему і знижує рівень холестерину в крові.

Помідори + брокколі

Прагнете підвищити поживну цінність помідорів? Доповніть їх життєрадісною капустою брокколі. Американські вчені провели експерименти на тваринах і дійшли цікавих висновків. Якщо раціон на 10% складається з брокколі і на 10% — з томатів, ризик виникнення та розвитку онкології знижується на 52%. Окремо брокколі та томати такі вражаючі результати не показували.

Куркума + чорний перець

Дивовижний мікс являють собою куркума та чорний перець. Використовуйте таке поєднання приправ якнайчастіше, щоб підвищити захисні сили організму, зміцнити імунітет, м’яко очистити організм і покращити роботу травної системи. У куркумі міститься антиоксидант куркумін, який набагато краще засвоюється організмом разом із чорним перцем.

Болгарський перець + чорна фасоль

Для різноманітності спробуйте приготувати фаршировані болгарські перці не з фаршем, а із чорною фасолею. Ці інгредієнти вдало поєднуються і гармонійно доповнюють один одного. Чорна фасоль — цінний джерело заліза. При надходженні в організм засвоюється лише від 5 до 20% цього речовини. Ця цифра зросте у 6 разів, якщо залізо доповнити витамин С, який у надлишку міститься у червоних болгарських перцях.

Цільнозернові + ріпчастий лук

Цільнозернові продукти багаті цинком та залізом. Щоб ці мінерали краще засвоїлися організмом, варто доповнити їх сіркою. Вона руйнує зв’язки в цих речовинах, які заважають їм всмоктуватися в дах і потрапляти у потребенні органи.

Брюссельська капуста + оливкова олія

Готуйте брюссельську капусту разом із оливковою олією. Вийде не тільки смачне, але й дуже корисне блюдо. У складі брюссельської капусти присутній витамин К, який сприяє кращому згортанню крові і формує кісткову тканину. Цей витамин краще засвоюється організмом, якщо він з’єднаний із жирами. А їх дуже багато в оливковій олії.