Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Ця гостра спеція може продовжити тривалість життя
Вчені з Медичного коледжу Веронського університету провели аналіз бази даних медичного дослідження National Health and Nutritional Examination Survey (NHANES), яке проводилося з 1988 до 1994 року. Тоді були зібрані дані 16 000 осіб: біологічні та медичні дані збирали за допомогою аналізу крові та січі, соціально-економічні показники та психологічні показники – за допомогою опитувань. Крім іншого, NHANES містить також інформацію про вподобання респондентів у їжі, що стало предметом дослідження вчених з Веронського університету, передає sutura.org.ua
Науковці використовували дані про смертність учасників програми NHANES станом на 2011 рік та з’ясували, що тривалість життя тих, хто вживав перець чилі, вища в середньому на 13%. На думку дослідників, на тривалість життя вплинув капсаїцин, який міститься у перці чилі. Цей алкалоїд, як показують попередні дослідження, перешкоджає ожирінню, що зменшує ризик серцево-судинних та легеневих захворювань. Крім того, капсаїцин має антимікробні властивості і, таким чином, змінює склад мікрофлори, що, на думку вчених, теж може позитивно вплинути на здоров’я, адже мікрофлора впливає на обмін речовин.
Вчені звертають увагу на те, що і їхнє дослідження, і попереднє, присвячене пряностям узагалі, виявило кореляції, але не виявило точні причинно-наслідкові зв’язки, тому не потрібно поспішати з висновками. Надалі вчені планують продовжити дослідження інших прянощів і, можливо, знайти спосіб застосування результатів у медичних цілях – наприклад, у складанні нових дієт.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!