Малина темного кольору містить велику кількість антиоксидантів, що може допомогти організму боротися з раковими клітинами. Крім того, у ягоді багато елагової кислоти, антоціанів та антиоксидантів, і на думку вчених гідна називатися «королевою ягідою» за свою виняткову користь для здоров’я, передає sutura.org.ua

Антиоксиданти, як кажуть дослідники, допомагають імунітету знищувати вільні радикалі — шкідливі молекули, які можуть призвести до пошкодження здорових клітин. Дослідження, проведене в університеті штату Огайо, виявило значне зниження кількості опухолей товстої кишки у щурів та опухолей стравоходу у мишей, яких кормили чорною малиною.

Дослідження показали, що екстракт малини та ожини може загальмувати зростання раку грудей, шийки матки, товстої кишки та стравоходу. Клінічні випробування розпочалися для оцінки впливу чорної малини на рак товстої кишки та стравоходу у людини. Британські селекціонери вивели новий вид чорної малини, що об’єднує смакові якості та корисні властивості ожини та малини.