Смородина – справжній джерело вітамінів у літню годину. Вживання смородини приносить багато користі, тому що ця ягода відрізняється неймовірно високим рівнем вмісту вітамінів і корисних речовин. З присутністю смородини у раціоні пов’язана низка цілющих ефектів, інформує sutura.org.ua

Зокрема, завдяки цій надзвичайно вітамізованій ягоді покращується стан крові та сосудів, нормалізується тиск. За словами медичних фахівців, ласуючи чорною смородиною, гіпертоніки можуть захистити собі від стрибків тиску в літню спеку. Але ось при проблемах зі зниженим тиском смородину потрібно їсти тільки в невеликих кількостях.

Також смородина благотворно впливає на мікробіом у порожнині рота. У ній міститься квертицин, який перешкоджає запобіганню стоматиту, карієсу, галітозу.

Сердечникам дуже корисно щодня вживати смородину чи смородиновий сік – у її ягодах багато калію. Ще смородина має сечогінну властивість, і завдяки цій своїй якості вона допомагає впоратися з набряком у спеку.

Вживання смородини, крім іншого, покращує стан шлунково-кишкового тракту. Практично всі види смородини, червона, чорна чи біла, покращують перистальтику, допомагають кишечнику ефективно очищатися від небажаних та потенційно небезпечних речовин. Також, кажуть лікарі, смородину потрібно їсти людям, що страждають від стресів та депресивних станів.