Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Ця спеція здатна запобігти появі діабету
Знаменита своїм шафран відтінком спеція куркума може запобігати появі діабету – це показали експерименти на мишах, інформує sutura.org.ua
Ендокринологи з Центру Діабету Наомі Беррі при Університеті Колумбії встановили: куркума, додана до раціону харчування мишей, зробила організм тварин набагато менш сприйнятливим до фізіологічно негативних процесів, що ведуть до розвитку діабету. З’ясувалося, що у тварин, які отримували куркуму, відбулося помітне зменшення запальних маркерів у жировій тканині та печінці.
«Куркумін, будучи антиокидантним компонентом у рослині, володіє властивостями щодо нормалізації вироблення інсуліну, запобігаючи тим самим діабет іншого типу», — озвучили своє припущення наукові фахівці.
За їх словами дію куркуміну пов’язано зі зниженням вмісту жиру в тканинах, — у мишей цей ефект спостерігався, навіть незважаючи на калорійну їжу.
Попередні дослідження демонстрували також протиракові властивості куркуміну. Фахівцями з Університету Сент-Луїса в штаті Міссурі було встановлено, що субстанції куркумін і силимарин не дозволяють раковим клітинам ділитися і тим самим можуть допомагати в лікуванні та профілактиці раку прямої кишки.
На початку цього року дослідники з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі представили дані своєї роботи, які свідчать, що регулярне вживання куркуми допомагає боротися із симптомами деменції – вікового здивування. Крім того, куркума виявилася дуже корисною для людей, які страждають від поганого настрою та депресивних нападів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!