Знаменита своїм шафран відтінком спеція куркума може запобігати появі діабету – це показали експерименти на мишах, інформує sutura.org.ua

Ендокринологи з Центру Діабету Наомі Беррі при Університеті Колумбії встановили: куркума, додана до раціону харчування мишей, зробила організм тварин набагато менш сприйнятливим до фізіологічно негативних процесів, що ведуть до розвитку діабету. З’ясувалося, що у тварин, які отримували куркуму, відбулося помітне зменшення запальних маркерів у жировій тканині та печінці.

«Куркумін, будучи антиокидантним компонентом у рослині, володіє властивостями щодо нормалізації вироблення інсуліну, запобігаючи тим самим діабет іншого типу», — озвучили своє припущення наукові фахівці.

За їх словами дію куркуміну пов’язано зі зниженням вмісту жиру в тканинах, — у мишей цей ефект спостерігався, навіть незважаючи на калорійну їжу.

Попередні дослідження демонстрували також протиракові властивості куркуміну. Фахівцями з Університету Сент-Луїса в штаті Міссурі було встановлено, що субстанції куркумін і силимарин не дозволяють раковим клітинам ділитися і тим самим можуть допомагати в лікуванні та профілактиці раку прямої кишки.

На початку цього року дослідники з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі представили дані своєї роботи, які свідчать, що регулярне вживання куркуми допомагає боротися із симптомами деменції – вікового здивування. Крім того, куркума виявилася дуже корисною для людей, які страждають від поганого настрою та депресивних нападів.