А цікаво, за які такі властивості? Чому саме ця каша вважається королевою серед усіх інших?

– Починати день справді варто з гречки, причин цього безліч, – відповідає Звенислава Костур, гастроентеролог. – Зокрема, завдяки вітамінам групи В, залізу та іншим мікроелементам гречка сприяє посиленню розумової діяльності, покращенню трудоспособності, передає sutura.org.ua

Якщо у вас сидяча робота, гречка корисна тим, що посилює моторну функцію кишківника, чим сприяє очищенню, а отже, запобігає ожиренню. Гречка повільніше всмоктується в травному тракті (у порівнянні з іншими кашами), не містить крохмалю, що знижує ймовірність підвищення рівня цукру в крові. Але майте на увазі: щоб засвоювалися жиророзчинні вітаміни, які є в цій каші, її варто готувати, додаючи олії (або молока).

А в цілому гречку рекомендують вживати при всіх хворобах, крім хіба що недуга, які супроводжуються проносами (через значну кількість харчових волокон така страва сприяє посиленню перистальтики), та хвороби Вільсона – Коновалова (якщо немає ферментів, що беруть участь у засвоєнні) недостатньо).