Цибулі та часнику приписуються протипростудні властивості, які нібито допомагають уникнути ГРВІ, однак, у лікарів інша думка на цей рахунок
Лікарі вважають, що лук і чеснок не врятують від ГРВІ та не допоможуть вилікувати застуду. Просто тому, що їхня ефективність при прийманні всередину не доведена. Річ у тім, що їхня виборча протимікробна активність підтверджена лише In Vitro — у пробірці. І ще момент — лук та чеснок можуть обпалити та дратувати та без того пошкоджену слизову.
Так само немає підтверджень того, що апельсини та інші цитрусові, які їдять заради витамину C, мають хоча б мало-мальський ефект при ГРВІ. Натомість, при вірусних захворюваннях вживати багато кислоти небезпечно. Лікарі застерегли: надлишок кислоти зменшує загоєння слизової, ураженої вирусом.
Медики висловили думку щодо малини — її властивість знижувати температуру сильно перебільшено. Річ у тім, що саліцилати, які розріджують дах, можуть знизити жар, але для цього доведеться з’їсти щонайменше 4 кілограми ягід, що неприпустимо.
За проблем зі здоров’ям звертайтеся до фахівця, не займайтеся самолікуванням!
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!