Гарбуз – надзвичайно корисний продукт, повідомляє sutura.org.ua При зовсім невисокій калорійності вітамінів та питних речовин у ній стільки, що вона чудово підходить для дієтичного харчування.

1. Гарбуз допомагає при анемії та при інших проблемах з кровотоком, тому що в ній містяться не тільки залізо, а й цинк, кобальт і мідь.

2. Гарбуз корисно їсти при гіпертонії, а півсклянки свіжого тыквенного соку, змішаного з 2 ст. л. меду, корисно приймати на ніч – така суміш заспокоює нервну систему.

3. Гарбуз низькокалорійний. М’якуш плоду на 90% складається з води. У неї всього до 22 ккал, зате багато цінної харчової клітковини.

4. Тиква чудово чистить печінку, виводить поганий холестерин і прискорює метаболізм.

5. У гарбузі багато вітамінів А і С, допомагають протистояти застуді та грипу, що особливо актуально у холодні осінні дні.

Чоловікам варто звернути увагу на корисні властивості тыкви. Міститися у тыквенному насінні цинк при ежеденному вживанні (50-60 насіння) виключає запалення передміхурової залози.