Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
У двох популярних продуктах знайшли опасность для одного з головних органів людини
Одним із найнебезпечніших станів для людини є сердечний напад. Йому зазвичай передує ішемічна хвороба, яка найпоширеніша серед усіх інших захворювань серцевої м’язи. Вона призводить до передчасної смерті мільйонів людей щорічно. При цьому недугу артерії, що постачають серце кров’ю, забиваються бляшками. В результаті серце не отримує достатньо кислорода.
Звідки беруться ці жирові бляшки? Продукти з рафінованого (очищеного) зерна швидко перетворюються на цукор, який відкладається в організмі у вигляді жиру. До такої їжі відносяться хліб і макарони з білої муки, які досить популярні і включені до ежедневного раціону багатьох людей.
Вся справа в тому, що при виготовленні білої пшеничної муки зерна піддаються серйозній рафінації, внаслідок чого з них прибирають майже всі корисні елементи і клітковину, мука стає порожньою і марною. Нічого доброго не вийде, якщо у процесі переробки використовуються шкідливі хімічні речовини.
Нове дослідження показало, що вживання великої кількості продуктів з очищеного зерна пов’язане з більш високим ризиком виникнення серйозних серцево-судинних захворювань, інсульту та ранньої смерті. Тому вчені, лікарі та дієтологи радять вибирати продукти, у тому числі хлібобулочні та макаронні вироби, з цільнозернової муки.
У цільних зернах зберігаються всі три частини насіння – висівки, зародки та ендосперм. За даними Whole Grains Council, вони містять важливі антиоксиданти, витамини групи В, клітковину, мінерали, білки та корисні жири. До цільнозернових продуктів також належать коричневий рис, ячмінь, булгур, кіноа, кукурудза.
Джерело storinka.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!