Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
У харчуванні знайшли новий ключ до продовження життя
Гарвардські дослідники встановили, що один із секретів довголіття може полягати у постійній присутності у раціоні харчування рослинних білків, передає sutura.org.ua Результати наукового проекту, в якому було знайдено новий ключ до продовження життя, опубліковано в журналі JAMA Internal Medicine.
Вживання рослинних білків корисне для людського організму, ніж поїдання тваринного білка, оскільки вони не лише підтримують життєдіяльність клітин, а й зменшують ймовірність ранньої смерті. З такою гіпотезою виступили вчені з Гарвардського університету, які вважають, що харчування з упором на рослинний білок буде особливо ефективним для людей із шкідливими звичками, курців.
Науковцями було здійснено аналіз статистик щодо дієт та смертності. У дослідженні вони розглянули 130 випадків, у яких добровольці спостерігалися лікарями протягом тривалої години (до 32 років).
Зіставивши отримані дані, автори дійшли висновку, що активне споживання м’ясного білка підвищує ризик ряду хвороб, у той час як рослинний білок, що міститься в горіхах і бобових, допомагає людині прожити довше.
“Якщо м’ясо займає 10% у раціоні, ризик смертності від різних хвороб зростає на 2%, від захворювань серцево-судинної системи – на 8%. Але збільшення частки рослинних білків у випробовуваних збільшило шанс прожити довше на 10%, а ризик померти від серцевих недуг серед них скоротився на 12%», – розповіли дослідники.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!