Мовлення в перці чилі може стати засобом для профілактики утворення в кишечнику опухолей. Про це каже дослідження.

У ході експерименту співробітники університету Каліфорнії та школи медицини Сан – Дієго з’ясували, що дія перцю пов’язана з рецептором TRPV1, який раніше був виявлений у сенсорних нейронах, де він був детектором потенційно вредних для клітини факторів. Крім того, TPRV1 також виявлений на клітинах епітелію кишечника, де він бере участь в активації рецептора росту, який стимулює поділ клітин кишечника і може сприяти розвитку опухолей. Виявилося, що TRPV1 перешкоджає виробленню рецептора росту, тим самим, зменшуючи ризик небажаного зростання клітин та появи опухоли в кишечнику.

Експеримент на мішах показав, що вживання капсаїцину – речовини в перці чилі, сприяє зменшенню опухоли і збільшує на 30 % тривалість життя гризунів, у яких новоутворення вже з’явилося. Вивчення зв’язку рецептора TRPV1 з розвитком раку оболочної та прямої кишки буде продовжено.