Харчові волокна мають цілу низку переваг: від боротьби із надмірною вагою до скорочення кількості токсинів, що викликають уремію. І ось 4 найкращі продукти, які їх містять, інформує sutura.org.ua

Цільнозернові

Зовнішня куля зерна (висівки) містить клітковину. Цільнозернові злаки на зразок вівса, ячменю та жита також мають у своєму складі безліч найважливіших витаминів, мінералів та хімікатів, дуже корисних для здоров’я. На жаль, під час очищення зерен висівки видаляються, і рівень клітковини значно знижується.

Фрукті

У ягодах, грушах, дінях та апельсинах безліч клітковини. Це найкращі їх фруктові джерела. Наприклад, у сирій груші середнього розміру 5,5 г клітковини, а у склянці свіжої клубниці – 3 г цієї поживної речовини. Багато клітковини також в авокадо, бананах та яблуках.

Овочі

Броколі, буряк, морква, французький артишок, брюссельська капуста та кукурудза — вісь овочі з високим рівнем клітковини. У склянці сирої моркви її 3,6 г, а сирої буряки — 3,8 г. Ціліх 2,4 г клітковини припадає на склянку броколі, 3,3 г на чашку брюссельської капусти.

Горіхи та насіння

У різному насінні, включаючи гарбузове, соняшникове, кунжутне, а також у мигдалі, кедрових горішках, фісташках та каштанах високий рівень клітковини. У горсті горіхів і насіння міститься до 35 % від добової дози клітковини.