У відмові від завтраку побачили користь
В останні роки експерти в галузі медицини часто сперечаються про те, скільки потрібно їсти і о котрій годині. Найбільш гострою для обговорення залишається тема завтраку.
Деякі дослідження показують, що ранковий прийом їжі знижує ризик серцевих захворювань, ожиріння та підвищення рівня «поганого» холестерину. Доктор Сінан Мір (Dr Sinan Mir) поділився своєю думкою з цього приводу.
Незважаючи на низку переваг, Мир не заохочує завтрак. По-перше, за його словами, типові “ранкові” продукти часто сильно оброблені та містять велику кількість цукру. Наприклад, солодка каша, тости з джемом, склянка апельсинового соку.
Крім того, експерт вважає, що відмова від завтраку часто є потужним штовхачем до інших більш корисних звичок, таких як фізичні вправи з ранку.
Однак Мир уточнив, що до кінця користь чи шкода завтраку не вивчені, тому він не ризикує категорично щось рекомендувати. Згідно з результатами деяких досліджень, ті, хто відмовлялися від завтраку, мали на 87% більш високий ризик серцево-судинних захворювань.
При цьому безліч експериментів показують, що продовження нічного голодування насправді приносить низку переваг для здоров’я.
Джерело zhenskiy.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!