Відомий хірург Микола Амосов заслужив славу не лише професіоналізмом у проведенні операцій, але й тим, що навчив своїх пацієнтів прискорювати одужання, передає sutura.org.ua Справа в тому, що всім своїм пацієнтам під час відновлення після операції він рекомендував вживати якусь пасту, яка з часом так і стала називатися – «паста Амосова».

Корисні властивості цієї пащі вже доведені медиками. Вона не тільки допомагає швидше виздоровлити, а й зміцнює імунітет, а також є відмінним профілактичним засобом щодо запобігання захворювань. Крім того, це ще й чудовий десерт, який і малюк, і чоловік із задоволенням з’їдять. І при цьому у всіх миттєво буде відзначений приплив енергії!

Як приготувати пасту Амосова

Інгредієнти: чорнослив – 500 г, інжир – 500 г, курага – 500 г, изюм – 500 г, мед – 0,5 л, волоські горіхи – 2 ст., лимон – 1 шт.

Спосіб приготування: Сухофрукти промиваємо і подрібнюємо або у блендері або за допомогою м’ясорубки. Лимон обдаємо кропом і також подрібнюємо разом із шкіркою. Оріхи можна крупно нарізати або подрібнити у блендері.

Змішуємо сухофрукти, орехи, лимон та додаємо мед. Все перемішуємо і складаємо у банку, ставимо пасту у холодильник. За рахунок додавання меду паста може зберігатися на холодному місці до кількох місяців.

Як правильно приймати пасту. Медики рекомендують їсти пасту тричі на день. При цьому робити це краще не на щастя, а після прийому їжі. Інакше лимонний сік буде подразнювати шлунково-кишковий тракт.