Коли ми говоримо про анемію, ми зазвичай думаємо що це хвороба, але насправді це протест нашому організму, коли щось йде неправильно. Медичне визначення цього стану, це слабка концентрація гемоглобіну в крові, що спричинена нестачею заліза. з

Симптоми:

  • втома і нестача енергії
  • нестача повітря
  • тахікардія
  • нерівномірне серцебиття
  • болі у грудях
  • бліда шкіра
  • колики
  • розладуй у травленні

Анемія також впливає на фізичний рівень і на психічний рівень і має вплив на емоції, спричиняючи щоденно багато проблем. Спеціалісти стверджують, що дієта є ключем для того, щоб уникнути такої патології, так само як і лікування.

Отже, продукти, які містять найбільшу кількість заліза:

  • 1. Шпинат

У шпинаті також міститься клітковина, витамин А, Б9. Так само, як кальцій та бета каротин. Разом ці елементи мають всі шанси подолати анемію. 100 г шпинату містить 20% рекомендованої добової норми заліза.

  • 2. Продукти тваринного походження

Найбільше кількість заліза походить від продуктів тваринного походження, тому що воно абсорбується на 30% краще, ніж у рослинах. Червоне м’ясо, печінка, морська їжа, голуба риба – найбільш рекомендовані при анемії.

  • 3 Цільнозернові культури

Борошно є основним елементом раціону людей, починаючи з давніх годин, адже з нього робиться багато продуктів. Хліб утворюють з різних видів круп і він допомагає отримати близько 6% щоденної норми заліза всього за один кусок.

  • 4. Яйця

Одне яйце містить 1 мг заліза, а також натуральні поживні речовини, які необхідні для кісток та м’язів.

  • 5. Гранат

Гранат містить залізо і допомагає крові відразу його абсорбувати. Крім того, в ньому міститься багато вітамінів та мінералів, що дуже добре впливає на дах.

  • 6. Сливи

Сливи вважаються медичним фруктом завдяки великій кількості позитивних властивостей. Вони допомагають травленню і навіть запобігають запаленням, є джерелом енергії та фруктами з високою концентрацією заліза.

  • 7. Цитруси

Цитруси мають не лише високий вміст витамину С, що допомагає засвоєнню заліза.

  • 8. Сухофрукти

У них міститься невелика кількість жирів і дуже багато корисних якостей.

  • 9. Помідори

Помідори дуже складний фрукт і в ньому є все для того, щоб швидко подолати анемію, включаючи витамин С, витамин Е, та бета-каротин.

  • 10. Спеції

Орегано кориця перець Карі це головні постачальники заліза в організмі