В якій рибі найбільше йоду
Без надходження в організм достатньої кількості йоду щитоподібна залоза перестає нормально функціонувати. Йод потрапляє в організм через харчові продукти, шкіру та повітря, яке ми вдихаємо. Дуже важливо вживати продукти, багаті на цей елемент. Одним із таких продуктів є риба.
Тріска
Найбільше кількість йоду міститься у трісці, а особливо у її печінці — 370 мг на 100 г продукту. Ця риба має ніжне нежирне м’ясо і відмінно підходить для людей, які контролюють масу тіла. Крім того, тріска містить у собі всі необхідні людському організму амінокислоти, які беруть участь у всіх життєво важливих процесах. Тріска корисна для стану шкіри, нігтів і волосся завдяки тому, що в ній міститься достатня кількість сірки. Вищезгадана печінка тріски містить велику кількість риб’ячого жиру, корисного для зростаючого організму дитини. Однак слід стежити за можливими алергічними реакціями дитячого організму на цю рибу.
Пікша
Пікша – риба, споріднена трісці. Вміст йоду в ній дорівнює 245 мг на 100 г. Це морська риба з дієтичним нежирним м’ясом. Більшість жирів накопичується в печінці пікші. Ця риба багата на витамин В12 і багатьма незамінними амінокислотами. Пікша дуже легко засвоюється та перетравлюється організмом.
Сайда
Сайда містить у собі 200 мг йоду на 100 г продукту. Крім йоду, ця риба багата на інші важливі для людського організму мікроелементи, витамини А, В, D, Е, К. М’ясо сайді легко засвоюється і перетравлюється. Жир використовується для отримання медичних препаратів.
Лососеві
Риба лососевих порід: форель, семга, лосось містить 200 мг йоду на 100 г продукту. Крім цього, лососеві дуже багаті на фосфор, який бере участь у формуванні та підтримці кісткового скелета і взагалі в більшості процесів, що протікають в організмі. Крім того, ця червона риба містить велику кількість вітамінів і мінералів, а також омега-3 жирні кислоти, які регулюють роботу більшості систем організму.
Морський окунь
Морський окунь містить 145 мг йоду на 100 г. Має жирне м’ясо, є джерелом не лише йоду, а й корисних жирів та протеїнів. Дуже корисний для людей, які займаються розумовим трудом. Містити велику кількість витамину В12. Корисний для судин, шкіри, нервної та травної систем.
Макрель
Макрель містить 100 мг йоду на 100 г продукту. Це риба сімейства скумбрієвих. За розміром трохи більша, ніж скумбрія. М’ясо макрелі багате на мікроелементи і витамини, проте її склад залежить від території проживання риби. Містить всі витамини групи В, а 400 г цієї риби заповнюють добову потребу організму людини в калії. Мовлення, що містяться в макрелі, запобігають ризику розвитку серцево-судинних захворювань, цукрового діабету, замедлюють процеси старіння. Вживання в їжу цієї риби значно покращує зовнішній вигляд людини і попереджає деякі захворювання.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!