В яких випадках заморожені фрукти та овочі корисніші за звичайні
Заморожування — найпопулярніший спосіб зберігання швидкопсувних продуктів, зокрема овочів та фруктів. Чи зберігаються в них вітаміни та мікроелементи після розморожування? Про це розповіли лікарі-гастроентерологи.
Головна польза заморожених овочів і фруктів у тому, що в рослинних продуктах під час заморожування витамини та мінерали зберігаються практично повністю. Це дає змогу поповнювати їх запаси в ту годину, коли в плодах, що зберігаються в овочесховищах, вітамінів та мінералів вже практично не залишається (наприкінці зими та навесні).
У рідкісних випадках корисних речовин у заморожених овочах та фруктах стає навіть більше — наприклад, у заморожених моркві каротиноїдів навіть більше, ніж у свіжої (за рахунок втрати вологи).
Тому заморожування – оптимальний спосіб зберігання. Заморожені овочі та фрукти корисніші за консервовані за допомогою додавання солі, цукру, уксу, копчення, відварених або бланшованих, підданих термічної обробки.
Щоправда, деякі овочі під час заморожування повністю або частично втрачають свій смак (зелень, картопля, томати та огірки). Також потрібно пам’ятати, що навіть заморожені овочі та фрукти не можна зберігати вічно — заморозка лише гальмує деякі процеси в продуктах, а не повністю припиняє їх. Для більшості заморожених овочів та фруктів термін зберігання не повинен перевищувати 12 місяців. У разі збільшення терміну зберігання відбувається втрата вітамінів, погіршується смак плодів та їх зовнішній вигляд.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!