Один з найбільш вживаних інгредієнтів для салатів, сендвічів, тістечок, гамбургерів, кукурудзи, пасти та багатьох інших продуктів, це майонез. Факультет Хімії в Національному Незалежному Університеті Мексики прийшов до висновків, що майонез, це емульсія олії з водою, оскільки він виготовляється двома етапами, інформує sutura.org.ua

Реалії майонезу:

Хоча майонез вважається солоним продуктом, у ньому міститься чимало цукру – до 10 грамів або дві чайні ложки. Деякі варіанти містять модифікований крохмаль і sodium, вдвічі більшу концентрацію, ніж рекомендовано дорослим.

Основні інгредієнти, які можна знайти у майонезі – це вода, рослинна олія, сахар, сіль, білий уксус, аскорбінова кислота, яєчний білок, цитрусова кислота, ксантанова гума. Також додають порошок цибулі, фосфорну кислоту, есенцію гірчиці, паприку, порошок чесноку, карамельний колір номер 4. Особливо потрібно бути обережним з останнім інгредієнтом, оскільки деякі дослідження підтверджують його приналежність до виникнення раку. Інші інгредієнти можуть бути Кальціум disodium, який також знаходиться у групі ризику. Він не рекомендований дітям та вагітним, оскільки пригнічує засвоєння в організмі мінералів та заліза. Якщо його вживати у великих кількостях, він призводить до діареї, рвоти, болів у шлунку та інших проблем.

Отже, уникайте майонез із добавками модифікований кукурудзяний крахмаль, карамельний колір номер 4, та Кальціум disodium, якщо ви часто вживаєте цей продукт. Або спробуйте приготувати майонез біля будинку.