Вивчаючи медичні дані у період з 2007 по 2009 роки вчені виявили понад 1500 випадків харчового відрування у дітей. У теж годину за аналогічний період було виявлено 5995 здорових дітей. Після того, як дослідники проаналізували та порівняли певну кількість факторів, стало зрозуміло, що діти, які проходили курс лікування антибіотиками у віці до року, більш схильні до харчових алергій. Після попадання в організм малюка антибіотики надають негативний вплив на роботу травного тракту. В результаті це впливає на порушення складу кишкової флори. На додачу, ліки дитині можуть неправильно назначити.

У майбутньому у дитини може з’явитися алергія на певні продукти харчування. Ризик розвитку харчової алергії збільшується у дітей до року, порівняно з іншими, у 1,21 раза.