Вчені довели, що навіть невелика кількість змаженої їжі здатна підвищити ризик розвитку інфаркту у людей.

Головна / unsorted / Вчені довели, що навіть невелика кількість змаженої їжі здатна підвищити ризик розвитку інфаркту у людей.

Дослідження показало, що вживання змаженої їжі збільшує ризик розвитку серйозних захворювань серця та судин. Причому для цього достатньо вживати подібні страви навіть у зовсім невеликій кількості.

Спостереження продемонстрували, що люди, які отримували максимум змаженої їжі на тиждень, мали на 28 % більший ризик розвитку серцево-судинних захворювань. При цьому у них на 22 % зростала опасность розвитку ішемічної хвороби серця і на цілих 37 % зростав ризик розвитку смертельної серцевої недостатності. Саме такими є результати дослідження, опубліковані в журналі Heart.

За словами авторів цього метааналізу, кожне додаткове збільшення обсягу змаженої їжі на 114 грамів на тиждень підвищує ризик розвитку інфарктів та інсультів на 3 %, інших захворювань серця – на 2 %, а ймовірність появи серцевої недостатності – на 12 %. Відзначимо, що в середній порції картоплі фрі, що подається в ресторанах фастфуд-мереж, цілих 117 р. пояснюватися невеликою кількістю людей, які взяли участь у ряді досліджень, що потрапили до метааналізу.

Коли їжа проходить через процес змаження, вона поглинає частину жиру з олії, через що в ній зростає загальна кількість калорій. Крім того, змажені продукти, які продаються в ресторанах та кафе, часто містять трансжири, вироблені промисловим способом. А за умови такого приготування у рідкі рослинні олії додають водород, щоб зробити їх твердішими. У харчовій промисловості активно використовують трансжири, оскільки вони коштують недорого, служать довго і забезпечують харчовим продуктам чудовий смак та текстуру, яку дуже полюбляють покупці.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!