Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Вчені довели, що рафіновані зерна становитимуть опасність для життя людей
Нове дослідження демонструє, що рафіновані зерна з великою ймовірністю викликають серцево-судинні захворювання. У більшості развитих країн світу саме вони є основною причиною смертності населення, інформує sutura.org.ua
Складно уявити собі день без бутерброду чи булочки. Рафіновані зерна є одними з основних джерел харчування у світі. Вони входять до складу білого хліба, макаронних виробів, круп та випічки. Надмірне вживання цих продуктів викликає серйозні проблеми зі здоров’ям, що підтвердило нове дослідження, опубліковане у “Британському медичному журналі”. Його автори з’ясували, що велика кількість очищених зерен збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, інсультів та смерті.
Нагляд тривали 16 років. У них взяли участь понад 137 000 людей із 21 країни. Доведено, що вживання рафінованих зерен та доданих цукрів у кількості більше 7 порцій на день підвищувало ризик ранньої смерті на 27 %, хвороб серця на 33 %, а інсультів – на 47 %. Ще одне дослідження доводити, що здорова дієта повинна обмежувати кількість рафінованих продуктів.
Рафіновані зерна входять до складу продуктів, виготовлених з очищеної, наприклад, білої муки. Це білий хліб, макаронні вироби, сухі сніданки, печиво та випічка. Для виробництва очищеного зерна його ендосперм видаляється, що знижує вміст харчових волокон, вітамінів і мінералів, або зовсім видаляє їх. Також втрачаються незамінні жирні кислоти та фітохімічні речовини. А ось під час вживання цільнозернових продуктів чи білого рису не було виявлено значних несприятливих наслідків для здоров’я.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!