Вчені довели, що сир та лук здатні знижувати артеріальний тиск
Як відомо, багато жителів планети мають високий артеріальний тиск. Причини цього стану різні: стреси, регулярне недосипання, вживання нездорової їжі, інші захворювання. При високому тиску крові потрібно більше зусиль для циркуляції кров’яних судин, тому серце змушене працювати в посиленому режимі. Відповідно, високий тиск часто провокує проблеми із сердечно-судинною системою.
Високий тиск знижують медичними препаратами, а що як ви не бажаєте годувати організм хімією і віддаєте перевагу народним засобам?
Вчені досліджували групу продуктів щодо їх впливу на артеріальний тиск. Американські дослідники з Університету Пенсільванії називали сир ефективним продуктом для зниження кров’яного тиску. Його молочні білки виступають у ролі антиоксиданту, покращуючи циркуляцію крові, що призводить до зниження тиску.
Інша група вчених ще одним продуктом для зниження тиску назвала лук. У цьому овочі є витамини А, В, К, РР, С, ефірні олії, мінерали. Вони зміцнюють імунітет, сприяють кращому обміну речовин, очищають організм, покращують роботу судин. Крім того, лук має антимікробні властивості та зменшує рівень холестерину.
При цьому медики рекомендують радитися з лікарем до переходу на лукову або сирну (як і будь-яку іншу) дієту. Крім корисних властивостей, продукти можуть нанести вред, наприклад, через аллергію або можуть бути несумісними за наявності інших захворювань. Наприклад, лук шкідливий для людей із виразкою шлунку, хворобами печінки, нірок тощо.
Вчені також відзначають, що справа не в якомусь одному продукті, важливий комплекс. За наявності підвищеного тиску уникайте занадто жирної та іншої їжі, яка закупорює судини. Більше відпочивайте, уникайте стресів та емоційного навантаження, займайтеся фізкультурою, але не виснажливим спортом, частіше виходьте на прогулянки.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!