Мова в першу чергу для осіб із порушеним обміном речовин, на фоні якого розвивається ожиріння, схильність до тромбоутворень, резистентність до інсуліну, підвищується тиск та ризик запальних процесів, передає sutura.org.ua

Цей витамин є антиоксидантом і захищає клітини. Також позитивно впливає на роботу імунної системи, допомагає відновлюватися після травм, є важливим для зору та нервної системи, контролює жири.

Тоді як у осіб із метаболічним синдромом знижено біологічну доступність витамину Е в організмі.

Експерти застерігають: дефіцит витамину Е здебільшого розвивається у прихованій формі. Його рівень у крові може бути високим, але до клітин вин не доходити. Тому й необхідно збільшувати норму вживання такого речовини.

Вітамін Е, нагадали експерти, міститься у мигдалі, зародках пшениці, насінні, оліях, шпинаті та капусті.