Про необхідність зменшити норму споживання червоного м’яса заявили наукові співробітники Лідського університету. На думку британських учених, це знизить ризик розвитку раку товстої кишки у жінок, передає sutura.org.ua

В дослідженнях взяли участь 32 147 жінок із Шотландії, Уельсу та Англії. У 1995-1998 роках всі вони пройшли обстеження. 17 років фахівці стежили за їх станом здоров’я.

Під час спостережень пацієнтки повідомляли про харчові звички. В результаті автори досліджень зафіксували 462 випадки колоректального раку. Найчастіше в учасників експерименту діагностували рак нижніх відділів товстої кишки.

Представники наукового співтовариства дійшли висновку, що регулярне вживання червоного м’яса провокує розвиток дистальної частини товстої кишки або низхідній ободової кишки, де містяться калові маси.

За прогнозом вчених, до 2030 року по всьому світу буде зареєстровано 20 мільйонів нових випадків колоректального раку. 20% опухолей можна уникнути за допомогою вегетаріанської дієти.