Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Вчені назвали найбільш важливий продукт для зниження ризику деменції
Щорічно реєструється близько 10 мільйонів нових випадків деменції (загальний термін для позначення груп симптомів, пов’язаних із занепадом мозку). Цей термін описує симптоми, пов’язані з прогресуючим занепадом мозку, такі як втрата пам’яті та сплутаність свідомості.
Когнітивні порушення спочатку починаються слабо, але на пізніших стадіях стають дуже руйнівними. На щастя, було досягнуто прогресу в розумінні того, як знизити ризик розвитку деменції у більш пізньому віці.
Ряд досліджень об’єднали навколо переваг дотримання середземноморської дієти для запобігання зниженню активності мозку.
Середземноморська дієта різниться залежно від країни та регіону, тому в неї є ряд визначень. Але в цілому ця система харчування багата на овощи, фрукти, бобові, горіхи, злаки, рибу і ненасичені жири (оливкова олія). Ще одне правило – низьке споживання м’ясних та молочних продуктів.
Більшість досліджень було зосереджено на сукупних перевагах дієти, але в одному дослідженні були детально розглянуті конкретні компоненти, які допомагають.
Harvard Health процитував дослідження вчених з Національного інституту здоров’я, в якому оцінювали спосіб життя понад 7750 учасників, за якими спостерігали протягом 5-10 років.
Учасники заповнили анкети, щоб визначити свої харчові звички, та пройшли когнітивні тести пам’яті, мови та уваги.
За даними Harvard Health, риба була “найважливішим дієтичним фактором” у зниженні ризику когнітивних порушень. На іншому місці опинилися овочі, а всі інші продукти показали найменший, незначний ефект.
Джерело zhenskiy.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!