Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5

Вчені назвали найбільш важливий продукт для зниження ризику деменції

Головна / unsorted / Вчені назвали найбільш важливий продукт для зниження ризику деменції

0 / 5. 0

Щорічно реєструється близько 10 мільйонів нових випадків деменції (загальний термін для позначення груп симптомів, пов’язаних із занепадом мозку). Цей термін описує симптоми, пов’язані з прогресуючим занепадом мозку, такі як втрата пам’яті та сплутаність свідомості.

Когнітивні порушення спочатку починаються слабо, але на пізніших стадіях стають дуже руйнівними. На щастя, було досягнуто прогресу в розумінні того, як знизити ризик розвитку деменції у більш пізньому віці.

Ряд досліджень об’єднали навколо переваг дотримання середземноморської дієти для запобігання зниженню активності мозку.

Середземноморська дієта різниться залежно від країни та регіону, тому в неї є ряд визначень. Але в цілому ця система харчування багата на овощи, фрукти, бобові, горіхи, злаки, рибу і ненасичені жири (оливкова олія). Ще одне правило – низьке споживання м’ясних та молочних продуктів.

Більшість досліджень було зосереджено на сукупних перевагах дієти, але в одному дослідженні були детально розглянуті конкретні компоненти, які допомагають.

Harvard Health процитував дослідження вчених з Національного інституту здоров’я, в якому оцінювали спосіб життя понад 7750 учасників, за якими спостерігали протягом 5-10 років.

Учасники заповнили анкети, щоб визначити свої харчові звички, та пройшли когнітивні тести пам’яті, мови та уваги.

За даними Harvard Health, риба була “найважливішим дієтичним фактором” у зниженні ризику когнітивних порушень. На іншому місці опинилися овочі, а всі інші продукти показали найменший, незначний ефект.

Джерело zhenskiy.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!