Вчені назвали небезпечну для імунітету харчову звичку
Вчені назвали небезпечну для імунітету харчову звичку, що складається у постійному споживанні продуктів, що містять фруктозу.
Наукові фахівці констатують, що харчова звичка, яка полягає у надмірному споживанні фруктози, сприяє розвитку запальних реакцій з боку імунної системи. Наслідком цих процесів стає пошкодження клітин, а також тканин, що порушує функціонування органів.
“Фруктоза підвищує ризик розвитку ожиріння, діабету іншого типу та неалкогольної жирової хвороби печінки”, – попереджають автори дослідження, вчені Університету Суонсі, Інституту Френсіса Кріка у Лондоні та Брістольського університету після експериментів з мишами.
Вчені з Великобританії определили, що під дією високих доз фруктози відбувається зміна клітинних метаболічних шляхів, що активізує процеси, які підвищують рівень запальних цитокінів. Збільшений вміст цих компонентів імунної системи є небезпечним як можливий пусковий механізм несприятливих змін, включаючи розвиток аутоімунних патологій.
Дослідники заявили, що “вживання великих доз фруктози перепрограмує клітинні метаболічні шляхи, сприяючи глутамінолізу та окислювальному метаболізму”.
Говорячи про харчові джерела фруктози, вчені відзначили, що її містять солодкі напитки, чисельні види виробничих ласощів, напівфабрикатів. Експерти рекомендують дуже педантично підходити до вибору продуктів у раціоні.
Джерело storinka.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!