Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Вчені назвали популярний напій, який підвищує ризик раку
“Ми є те, що ми їмо”. Авторство цієї фрази належить давньогрецькому лікарю та філософу Гіппократу. Більше двох тисячоліть тому люди вже знали, що їжа не просто втамовує голод, а й впливає на здоров’я людини.
Неправильне харчування та шкідливі продукти у великих кількостях здатні призвести до розвитку різних захворювань. Виявилося, що один із популярних напоїв, який прийнято вважати корисним, може підвищувати ризик розвитку раку. Ідеться про фруктовий сік.
У дослідженні пояснюється, що 100% фруктові соки так само, як і інші солодкі напої, пов’язані з розвитком смертельного захворювання. Фахівці з французької агенції громадської охорони здоров’я проаналізували дані більш ніж 100 тис. осіб, 79% з яких становили жінки. Вони заповнювали анкети щопівроку протягом п’яти років спостережень.
У підсумку дослідники з’ясували, що в середньому людина п’є близько 93 мл фруктового соку на день. При цьому додаткові 100 мл цього напою збільшують ризик розвитку всіх видів раку на 18% і ризик появи раку грудей у жінок на 22%.
Вчені припустили, що це може бути пов’язане з впливом цукру, що міститься в соку, на вісцеральний жир, який покриває життєво важливі органи, або підвищення рівня цукру в крові. Сважається, що в обох випадках шанси захворіти на рак підвищуються.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!