Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Вчені назвали продукти, які допоможуть зменшити ризик інсульту
Вершкове масло, сир та йогурт не збільшують ризик хвороб серця. Більше того, дослідження показало, що ці продукти можуть навіть запобігти інсульту, інформує sutura.org.ua
Йогурт, сир, вершкове масло і молоко не збільшують ризик хвороб серця, незважаючи на те, що вони містять насичені жири. Дослідники з Університету Техасу з’ясували, що вживання жирних молочних продуктів, наоборот, на 42% знижує ризик смерті від інсульту.
З’явився ще один доказ того, що всупереч поширеним думкам, молочний жир не підвищує ризик смерті від хвороб серця та показники смертності у літніх людей. Присутні в молочних продуктах жирні кислоти допомагають людям захищатися від хвороб серця та судин, включаючи інсульти.
Між тим дуже багато лікарів та дієтологів рекомендують людям вибирати молочні продукти з низьким вмістом жиру або зовсім без жиру. Автори цього дослідження попереджають, що подібні продукти часто містять високий рівень цукру, який може призводити до хвороб серця.
Молоко, йогурт і сир мають дуже корисні поживні речовини як кальцій, які знижують артеріальний тиск. У молочних продуктах також містяться протизапальні жирні кислоти.
Дослідники зі США висловлюють жалість у зв’язку з тим, що сьогодні споживачів атакують різного роду суперечливою інформацією про харчування, і особливо про вживання жирів. Необхідно упорядкувати ці дані для того, щоб люди могли приймати більш збалансоване та поінформоване рішення на основі наукових фактів, а не домислів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!