Вчені назвали продукти, які підвищують кров’яний тиск

Головна / unsorted / Вчені назвали продукти, які підвищують кров’яний тиск

Фахівці з’ясували, вживання яких продуктів слід уникати людям, що страждають підвищеним тиском. Виявилося, що деяка їжа, яка вважається корисною таїти в собі опасність для здоров’я.

Особливу опасность для гіпертоніків становлять перероблене м’ясо та консерви, пише Express. Вони містять багато шкідливих хімічних речовин, яких немає у свіжих продуктах. Вживання в їжу такого м’яса підвищує ризик серцево-судинних захворювань.

Шкідливі м’ясні продукти

Люди, які піклуються про здоров’я, знають, які м’ясні вироби слід виключити зі свого раціону. Найбільшої шкоди можуть принести:

* хот-доги;
* ковбаса;
* в’ялений бекон;
* копченості;
* м’ясні консерви.

Особливо відзначається шкода в’яленого м’яса та консервованих продуктів. Їх легко приготувати, але вони містять багато натрію. Цей хімічний елемент підвищує кров’яний тиск. Він міститься також у консервованих бульйонах. Так, одна банка томатного супу може містити близько 1110 мг натрію, а банка курячого та овощного супу може містити близько 2140 мг. Крім того, стверджується, що вживання їжі з консервних банок, що містять хімічний бісфенол А (BPA), також може підвищити кров’яний тиск.

Джерело elegantwoman.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!