Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Вчені назвали продукти, що зменшують старіння мозку на чотири роки
Нове дослідження показує, що люди, дієта яких сповнена овочів, фруктів та ягід, мають на 20% менший ризик зниження когнітивних функцій.
Вся справа у флавоноїдах, природних сполуках, що містяться у рослинах. Вони вважаються сильними антиоксидантами. Вчені відзначають, що флавони та антоціані можуть мати найбільший захисний ефект.
У дослідженні взяли участь 49,5 тис. жінок (середній вік 48 років) та 27,8 тис. чоловіки (середній вік 51 рік). За 20 років спостереження люди кілька разів заповнювали анкети, у яких вказували частотність вживання різних продуктів. Двічі оцінювалися когнітивні здібності учасників.
Група з найвищою кількістю флавоноїдів у середньому споживала 600 міліграмів (мг) щодня. Після коригування таких факторів, як вік і загальне споживання калорій, було встановлено, що люди, які споживали більше флавоноїдів, мали більш низький ризик когнітивного зниження порівняно з тими, хто нехтував вживанням флавоноїдів.
Дослідники також вивчили окремі флавоноїди. Флавони, що містяться в деяких спеціях і жовтих або помаранчевих фруктах і овочах, володіли найсильнішими захисними якостями і були пов’язані з 38% зниженням ризику когнітивного скорочення, що еквівалентно 3-4 років.
Джерело glamour.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!