Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Вчені перерахували три звички, які неминуче ведуть до інсульту
Вік не призводить до автоматичного підвищення ризику певних захворювань, наприклад, інсульту. Проте запобігти небезпечному стану можна, якщо переглянути свої дієтичні звички.
Дослідження показало, що на неправильний спосіб життя припадає більше половини випадків інсульту. Відмова від куріння, помірне вживання алкоголю, підтримка індексу маси тіла нижче 25, щоденні вправи протягом 30 хвилин і вибір здорових продуктів харчування може знизити ризик на 80%. Ось три звички, пов’язані з дієтою, які варто переглянути.
Солона їжа
Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі BMJ, продукти з високим вмістом натрію є частиною звичайної дієти більшості. Але це також підвищує шанси на інсульт.
За даними Американської кардіологічної асоціації, вживання занадто великої кількості солоної їжі може збільшити артеріальний тиск. Більше половини випадків інсульту пов’язані з підвищеним тиском.
Відмова від бананів
Відмова від бананів та інших продуктів, багатих на калій, таких як фасоль, буряк, картопля, шпинат, загрожує порушенням електролітного балансу.
Дієта з високим вмістом калію знижує кров’яний тиск, ризиковий фактор інсульту. Відповідно до метаналізу нестача калію може збільшити ризик інсульту поряд з ризиком серцево-судинних захворювань.
Ніякої риби
Якщо ви звикли отримувати денну порцію білка, споживаючи курку, варто підключити фантазію. Відмова від риби призводить до упускання її профілактичних особливостей.
За даними дослідження, у порівнянні з тими, хто ніколи не їв рибу або їв її рідше одного разу на місяць, учасники, які їли рибу один-три рази на місяць, мали значно меншу частоту інсульту.
Джерело useti.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!