Вчені політехнічного університету Вірджинії виявили у шкірці червоного винограду ресвератрол, який захищає нейрони мозку від старіння. Про це повідомляє сайт навчального закладу, повідомляє sutura.org.ua

Фахівці вивчили мозок дворичних мишей, вони їм протягом року давали разом з їжею з’єднання, що міститься в шкірці червоного винограду.

Вчені відзначили, що речовина зробила на організм мишей такий самий вплив, якби вони дотримувалися дієти і відчували фізичні навантаження.

Незважаючи на це відкриття, вживання людиною вина з червоного винограду зовсім не призведе до таких результатів.

“У вині ресвератрол є в невеликих кількостях, так що ви не зможете випити його в достатній кількості, щоб добитися того ж ефекту, який ми виявили у мишей. Наступним кроком є ​​визначення механізму, який дозволяє захищати синапси (місце контакту між двома нейронами, – ред.). Якщо ми відкриємо його, то зможемо модифікувати це речовина або шукати інші молекули, які є більш ефективними для захисту синапсів”, – сказав один з авторів дослідження Грегоріо Вальдес.

Він додав, що ресвератрол захищає від негативних наслідків старіння з’єднання між нейронами головного мозку, він також має протипухлинні та протизапальні властивості.