Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Вчені пояснили, чому корисне червоне вино
Вчені політехнічного університету Вірджинії виявили у шкірці червоного винограду ресвератрол, який захищає нейрони мозку від старіння. Про це повідомляє сайт навчального закладу, повідомляє sutura.org.ua
Фахівці вивчили мозок дворичних мишей, вони їм протягом року давали разом з їжею з’єднання, що міститься в шкірці червоного винограду.
Вчені відзначили, що речовина зробила на організм мишей такий самий вплив, якби вони дотримувалися дієти і відчували фізичні навантаження.
Незважаючи на це відкриття, вживання людиною вина з червоного винограду зовсім не призведе до таких результатів.
“У вині ресвератрол є в невеликих кількостях, так що ви не зможете випити його в достатній кількості, щоб добитися того ж ефекту, який ми виявили у мишей. Наступним кроком є визначення механізму, який дозволяє захищати синапси (місце контакту між двома нейронами, – ред.). Якщо ми відкриємо його, то зможемо модифікувати це речовина або шукати інші молекули, які є більш ефективними для захисту синапсів”, – сказав один з авторів дослідження Грегоріо Вальдес.
Він додав, що ресвератрол захищає від негативних наслідків старіння з’єднання між нейронами головного мозку, він також має протипухлинні та протизапальні властивості.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!