Вчені попередили про опасність макаронів та хліба для мозку

Головна / unsorted / Вчені попередили про опасність макаронів та хліба для мозку

Вчені з Великобританії за підсумками проведеного дослідження дійшли висновку, що зловживання хлібом та макаронами загрожує неприємними наслідками для мозку. Виявилося, всьому виною міститься у цих продуктах глютен.

У деяких на тлі частого включення до раціону макаронів і хліба розвивається глютенова атаксія, що обумовлено реакцією імунної системи. Дослідники вказують, що стан може виявлятися запамороченням, також людина відчуває себе дещо незграбною.

Глютен можна знайти у безлічі продуктів, включаючи пиво та пластівці. При більш гострому впливі на організм виявляються симптоми, близькі до інсульту. Зокрема, мають місце труднощі при ходьбі, труднощі з розмовною мовою, можливий параліч. Глютенова атаксія потребує ґрунтовного лікування, інакше існує ризик незворотних наслідків для мозку.

Складність вчені бачать у тому, що багато людей просто залишають проблему з непереносимістю глютену без належної уваги, а до лікарів звертаються в останній момент, коли організму вже нанесено значної шкоди. На ранніх етапах рішенням може стати коректно складена дієта.

Джерело glamour.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!